Županijska smotra LiDraNO za osnovne škole

U petak, 3. ožujka 2023., u Centru za kulturu održana je županijska smotra LiDraNo. Učenici naše škole okušali su se i izvrsnost pokazali u sva tri izričaja; literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom. Nakon međuopćinskih smotri održanih sredinom veljače, na županijsku su razinu pozvani sljedeći učenici; Tesa Trbović i Amalia Senčar (7. razred) pod vodstvom mentorice Jelene Filo u kategoriji literarnog stvaralaštva, Ina Zadravec (3. razred) mentorice Alexandre Sašek-Strbad kazivanjem poezije i Mia Nedeljko (4. razred) mentorice Slavice Pospiš monologom u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva te radovi Maxa Varge i Neve Novak (6. razred) pod vodstvom mentorice Anite Novak u kategoriji novinarskog izraza. 

Stručno povjerenstvo za državnu je razinu predložilo rad Neve Novak (Književnost je vječna, intervju s književnikom Miro Gavranom) i Maxa Varge (Ispod grada spava – zmaj, novinarsko istraživanje-članak) pod vodstvom mentorice Anite Novak. 

Literarnim radom na ovogodišnjem je LiDraNu sudjelovala i učenica Daša Posavec (3. razred) mentorice Danijele Topličanec. 

Predsjednica Povjerenstva županijske smotre Suzana Karloci Kvakan na svečanosti je naglasila da je LiDraNo više od natjecanja: Ovdje se ne zbrajaju bodovi. Ovdje nema točnog i netočnog. Postoji neka linija srca jer riječi se osjećaju, one nas, pretočene u tekstove ovih mladih ljudi, izgovorene da održe i probude one koji su ih davno stvorili, dižu u neke nove visine i pobjede duha za kojima ovih, ponekad, teških dana naročito čeznemo.