Susret s književnikom Krunoslavom Mikulanom

Ovog je proljeća našu školsku knjižnicu posjetio čakovečki književnik Krunoslav Mikulan. Na druženje s književnikom došli su zainteresirani učenici viših razreda.

Krunoslav Mikulan piše priče, pjesme, humoreske i putopise za časopise. Radi na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu i autor je mnogih stručnih knjiga.

Iz razgovora smo saznali da mu je pisanje hobi i da se tek prije nekoliko godina odlučio na izdavanje dječjih romana u koje je na zanimljiv način utkao legende naših krajeva. Pričao je i o Vatroslavu, Sebastijanu, Niki, Morani… likovima iz romana Zmaj ispod Staroga gradaŠkola u opasnosti i Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva.

Na književnom susretu s učenicima se družio i sam glavni lik –  pekinezer Princ koji u Velikoj Britaniji pohađa školu za agenta tajne službe MI7, dolazi u Hrvatsku s tajnim zadatkom i bori se s mračnim silama podzemlja. 

Susret je bio vrlo zanimljiv i inspirativan. Željno iščekujemo novi roman u kojem se nastavljaju doživljaji već spomenutih likova, Noć crnog sunca, a i ostale najavljene nastavke o zmajevima i drugim fantastičnim bićima našeg kraja.