Sapuneriji „Prva“ dodijeljena zlatna medalja na međunarodnom sajmu Agro Arca

Na 14. međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca, koji se i ove godine održavao u Prelogu 12. – 14. svibnja pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede te Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, učenici Prirodoslovne sekcije pod mentorstvom Danijele Perenc-Jaušovec i Renate Najman osvojili su zlatnu medalju u kategoriji Mladi inovatori.

U spomenutoj kategoriji prezentirana su 34 rada učenika osnovnih i srednjih škola (tehničkih, obrtničkih, šumarskih, elektronike i računarstva iz cijele Hrvatske) te radovi studenata dodiplomskih  i doktorskih studija s pet fakulteta – Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilišnog odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. 

Osim odlične prezentacije rada, naši su učenici sudjelovali u radionicama Bakterije koje žive u tlu pod vodstvom predstavnika Instituta Ruđer Bošković (i bili pohvaljeni za svoju angažiranost), Lego WeDo pod vodstvom suradnika Hrvatske zajednice inovatora, predavanju Klimatske promjene i uzgoj hrane koji su održali predstavnici Instituta Ruđer Bošković te Upotreba intelektualnog vlasništva u realizaciji predstavnika Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.