PRVACI DRŽAVE U MINI NOGOMETU

U Vinkovcima je od 31. svibnja do 2. lipnja održano državno Natjecanje u mini nogometu za dječake do 6. razreda osnovne škole. Nastupile su četiri najbolje ekipe u državi koje su sudjelovanje u završnici izborile tijekom županijskih, gradskih i poluzavršnih natjecanja.  Ekipa I. osnovne škole pod vodstvom učitelja Tjelesne i zdravstvene kulture Marinka Horvata, prof. ostvarila je uspjeh vrijedan pažnje osvajanjem 1. mjesta. U polufinalnoj utakmici rezultatom 4:1 pobijeđena je ekipa OŠ Antun Mihanović iz Slavonskog Broda, dok je u finalnoj utakmici s 2:0 ostvarena pobjeda protiv ekipe OŠ Smiljevac iz Zadra. 

Mini nogomet novi je školski sport istaknut sporazumom Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog školskog sportskog saveza. Igra se sistemom (7+1) na vanjskom nogometnom terenu. 

Na dodjeli medalja pridružili su se izaslanici HNS-a, instruktori mlađih uzrasta, Branka Juhas, Marin Smoje i Goran Meštrović.Učenici zaslužni za ovaj uspjeh: NEO ROK, TIN NOVAK DOMJANIĆ, ROKO KOZJAK, JURAJ KOVAČ, MATIJA STRBAD, BARTOL LEVAČIĆ, LUKAS MURK, SIMON HORVAT, HRVOJE JAMBROŠIĆ, RAUL EVIAN DA COSTA, VIKTOR BAUMHAK, VANJA ZVER.