Bivši učenici

U I. osnovnoj školi Čakovec zavolio sam pisanje i hrvatski jezik mi je bio najdraži predmet, ali prava čarolija dogodila se na likovnoj kulturi. U 5. razredu učiteljica likovne kulture me jednom prilikom pogledala u oči i rekla - ti ćeš biti glumac.

Igor Baksa

glumac

Za I. osnovnu školu vežu me doista divne uspomene. Škola puna duha i vedrine koja je meni pružila lijepe trenutke osnovnoškolskog obrazovanja u vrijeme kada nije bilo digitalne tehnologije i mobitela, ali bilo je puno učenja, vježbi i igre. I danas, nakon više od 30 godina, pamtim sve učiteljice i učitelje, svoje prve razrednice, pedagoginje i ravnateljice škole. Sjećam se i dragih teta kuharica i domara. Svima njima želim zahvaliti na odabiru svoga životnog poziva i velikom trudu i predanosti koje su davali nama.

Matija Posavec

župan

Najljepše uspomene na I. osnovnu školu Čakovec vežem uz druženje s vršnjacima i uvijek pozitivnu atmosferu. Škola mi je pružila čvrstu podlogu za daljnje školovanje i uvijek se rado sjetim svojih učitelja koji su nas uvijek svojim kreativnim pristupima poticali na hrabrost i ustrajnost u ostvarenju ciljeva i snova.

Ema Kovač

glumica i model

Izrazito sam ponosan da mogu reći kako sam bio učenik I. osnovne škole Čakovec! Samo su lijepa sjećanja ostala na vrijeme provedeno s učiteljicom Vericom Šantek i divnim profesorima te razrednicom prof. Radovčić. I. osnovna škola za mene je bila uistinu odgojno-obrazovna ustanova u pravom smislu riječi, a vrijeme provedeno u njoj postavilo je čvrste temelje za daljnje školovanje i uspjehe.

Sven Pal

liječnik

Uvijek se rado sjećam I. osnovne škole Čakovec. Tamo sam zavoljela znanost, stekla prave prijatelje i naučila temeljne životne vrijednosti. Iznimno sam zahvalna na vremenu provedenom u toj školi i svim učiteljima i profesorima koji su me iz godine u godinu usmjeravali i poticali na razvoj. Posebno bih istaknula učiteljicu Dragicu Vojkovic koja mi je usadila radne i organizacijske navike od prvog razreda, što mi je uvelike pomoglo u cijelom daljnjem obrazovanju. Nakon godina provedenih unutar obrazovnog sustava nekoliko europskih zemalja, moja I. osnovna škola i dalje zauzima posebno mjesto - mjesto predivnih uspomena i mogućnosti za kvalitetan razvoj.

dr.sc. Sara Mikac

znanstvenica

Iz I. osnovne škole sam otišao prije više od dvadesetak godina ali još uvijek pamtim divne trenutke koje sam tamo proveo. Sjećam se svoje prve učiteljice Emilije koja je bila toliko draga i koja nam je svima pomogla da naši prvi koraci u školi budu što lakši i veseliji. A za moj glazbeni put definitivno je jednim dijelom zaslužna i moja učiteljica Vesna Horvat koja je osnovala zbor zbog kojeg sam zavolio glazbu i pjevanje. Volio sam druženje na hodnicima, veliki odmor, tete kuharice i njihov griz s kakaom, volio sam tjelesni, matematiku, informatiku, povijest, zemljopis…. Zapravo kad bolje razmislim… Baš sam volio ići u I. osnovnu.

Bojan Jambrošić

pjevač