FUN WITH LANGUAGE LEARNING

WhatsApp_Image_2023_11_18_at_22_29_33

Klikon na linkove možete prošetati virtualnom izložbom ili pak otvoriti e knjigu i vidjeti koliko su mlađi učenici naše škole bili vrijedni i što su radili u suradnji s partnerskim školama iz Turske, Poljske, Italije, Portugala, Mađarske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije i Grčke. U projektu FUN WITH LANGUAGE LEARNING  zaista je bilo zabavno, ali i poučno.

Učenici 2.a razreda su pomoću jednostavnog web alata „Logo Maker“ izrađivali logo projekta. Glasanjem učenika našu školu je predstavljao LOGO učenice Katje Šalamon.

Pjevamo pjesme naših partnera

Cilj ove projektne aktivnosti je upoznati jezike zemalja partnerskih škola. Iz tog razloga stvoreni su timovi mješovitih zemalja, u svakom timu su škole iz dviju različitih zemalja koja jednu drugu uči jednu od svojih tradicionalnih pjesama. Naša, “I. osnovna škola Čakovec” bila je u timu s “Osnovnom školom Petar Pop Arsov” iz Sjeverne Makedonije. Naši učenici poučili su Makedonce pjevati pjesmu “Zima”, a od njih su naučili pjevati pjesmu “Makedonsko devojče”. Učenici su pokazali veliki interes i zaista su uživali u pjevanju pjesama na stranim jezicima, a uz to su njegovali timski duh i ljubav za skupno muziciranje, razvijali vještine točne intonacije te usvajali ritam, melodiju i tekst pjesme. Koliko su bili uspješni učenici naše škole možete pogledati klikom na link: 
Screenshot_20240330_031756_Gallery

Virtualni sastanak

U srijedu, 17. siječnja 2024. godine na online sastanku s partnerskim školama našu školu je predstavljao 2. a razred te Nela Horvat, Mila Grgić i Niko Belović iz 6. c razreda. Oni su predstavili svoju školu, međusobno razmijenili neke svoje zanimljivosti i posebnosti. Bilo je zanimljivo vidjeti u kakvim učionicama uče prijatelji iz partnerskih škola u Grčkoj, Turskoj, Italiji, Portugalu, Mađarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj i Rumunjskoj. Svi su se složili da je bilo zabavno i izrazili želju za novim online sastankom, ali i susretom uživo.

e-slagalice

Kako bi učenici na zabavan način upoznali partnersku školu, grad i zemlju imali su zadatak fotografirati najzanimljivije dijelove svoje škole, grada i zemlje. Zatim su koristili aplikaciju Jigsaw Planet i kreirali e slagalice. 
Učenicima 2.a razreda je ipak bilo zabavnije slagati, ali i birati između toliko ponuđenih slagalica.
Ako i vi volite slagalice možete se zabaviti, ali i upoznati zanimljivosti klikom na VIŠE

e- rječnik

Svaka partnerska škola predložila je teme o kojima hoće proširiti svoje znanje na engleskom jeziku, ali i upoznati partnere sa svojim materinjim jezikom. Učenici 2.a razreda zastupali su temu „BOJE“, a učenici 2.b razreda širili su svoje jezične kompetencije iz „TRANSPORTA“.
Zajedničkim radom svih partnera izrađen je rječnik kojim se možete služiti klikom na link.

Dobre vibracije

U prosincu 2023. godine učenici 4.a i 4.b razreda su u Canvi izrađivali božićne i novogodišnje čestitke kako bi svojim partnerima poželjeli obilje mira, radosti i svega dobroga.
Partneri su svoje čestitke mogli preuzeti na twinspaceu, ali i primiti putem e maila.
Učenici su se veselili izradi čestitaka za svoje prijatelje, ali i čestitkama koje su primili. Cilj ove aktivnosti je bio potaknuti suradnju, ojačati zajedništvo, podsjetiti na važnost mira te jačati ICT kompetencije.