FUN WITH LANGUAGE LEARNING

WhatsApp_Image_2023_11_18_at_22_29_33

Učenici 2.a razreda su pomoću jednostavnog web alata „Logo Maker“ izrađivali logo projekta. Glasanjem učenika našu školu je predstavljao LOGO učenice Katje Šalamon.

Virtualni sastanak

U srijedu, 17. siječnja 2024. godine na online sastanku s partnerskim školama našu školu je predstavljao 2. a razred te Nela Horvat, Mila Grgić i Niko Belović iz 6. c razreda. Oni su predstavili svoju školu, međusobno razmijenili neke svoje zanimljivosti i posebnosti. Bilo je zanimljivo vidjeti u kakvim učionicama uče prijatelji iz partnerskih škola u Grčkoj, Turskoj, Italiji, Portugalu, Mađarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj i Rumunjskoj. Svi su se složili da je bilo zabavno i izrazili želju za novim online sastankom, ali i susretom uživo.

e-slagalice

Kako bi učenici na zabavan način upoznali partnersku školu, grad i zemlju imali su zadatak fotografirati najzanimljivije dijelove svoje škole, grada i zemlje. Zatim su koristili aplikaciju Jigsaw Planet i kreirali e slagalice. 
Učenicima 2.a razreda je ipak bilo zabavnije slagati, ali i birati između toliko ponuđenih slagalica.
Ako i vi volite slagalice možete se zabaviti, ali i upoznati zanimljivosti klikom na VIŠE

e- rječnik

Svaka partnerska škola predložila je teme o kojima hoće proširiti svoje znanje na engleskom jeziku, ali i upoznati partnere sa svojim materinjim jezikom. Učenici 2.a razreda zastupali su temu „BOJE“, a učenici 2.b razreda širili su svoje jezične kompetencije iz „TRANSPORTA“.
Zajedničkim radom svih partnera izrađen je rječnik kojim se možete služiti klikom na link.

Dobre vibracije

U prosincu 2023. godine učenici 4.a i 4.b razreda su u Canvi izrađivali božićne i novogodišnje čestitke kako bi svojim partnerima poželjeli obilje mira, radosti i svega dobroga.
Partneri su svoje čestitke mogli preuzeti na twinspaceu, ali i primiti putem e maila.
Učenici su se veselili izradi čestitaka za svoje prijatelje, ali i čestitkama koje su primili. Cilj ove aktivnosti je bio potaknuti suradnju, ojačati zajedništvo, podsjetiti na važnost mira te jačati ICT kompetencije.