Finale pub kviza

U utorak 6. lipnja 2023. učenici naše škole koji su uključeni u projekt Read your way to better English sudjelovali su u finalnom Pub kvizu s Moranom Zibar.

Nakon što je 23. svibnja 2023. u 13.30 sati održan prvi online kviz gdje se četvero učenika naše škole kvalificiralo u finale, 6. lipnja 2023. u Toplicama Sveti Martin održano je finale uživo. Šezdesetak učenika od petog do osmog razreda natjecalo se u kvizu koji je vodila popularna lovkinja iz kviza Potjera, Morana Zibar, profesorica engleskoga i hrvatskoga jezika. U projektu su sudjelovali učenici škola sjeverne Hrvatske. Kviz je bio proveden na engleskom jeziku, a pitanja su bila vezana uz književnost engleskoga govornog područja, ali također i povijest, kulturu, glazbu i film.

Učenici su bili slučajnim odabirom podijeljeni u grupe od četiri člana, a sve s ciljem da se bolje upoznaju. Našu su školu predstavljali učenici petog razreda: Pia Laura Glavaš, Sana Cimerman, Toma Štefičar i učenica sedmog razreda, Tonka Plavetić, a vodila ih je Ivana Pintarić, učiteljica Engleskoga jezika. Svi učenici nagrađeni su lijepim nagradama koje je osigurao Profil Klett te je na kraju kviza uslijedilo druženje i ručak u restoranu hotela. Time smo priveli kraju ovogodišnji projekt s kojim nastavljamo i sljedeće školske godine.