Erasmus dani 2020. godine

U školi izuzetno bogatoj Erasmus+ iskustvom, druge godine za redom proslavljeni su i obilježeni Erasmus+ dani i e-Twinning tjedan. Tom prigodom organizirano je niz aktivnosti na razini pojedinačnih projekata, razini škole i nacionalnoj razini.

Po prvi puta I. osnovna škola Čakovec organizirala je virtualnu konferenciju nacionalne razine pod nazivom „Erasmus+ mogućnosti i izazovi“ na kojoj su predstavnici petnaestak škola širom Hrvatske, od Slavonije preko središnje Hrvatske do imotske krajine i Dubrovnika, predstavili svoja iskustva, primjere dobre prakse, aktivnosti i rezultate sudjelovanja u Erasmus+ projektima.
Na razini škole organizirana je zajednička proslava Erasmus+ dana na školskom dvorištu. Tom je prilikom pripremljena prigodna izložba likovnih radova, predstavljene su tradicionalne i suvremene igre, učenici su širili duh prijateljstva, radosti i zajedništva pjesmom i plesom.
Na razini pojedinačnih projekata održano je niz virtualnih sastanaka za učenike iz partnerskih škola na kojima su sudjelovali učenici 8.c i 7.a razreda i na taj način bolje upoznali obrazovne sustave drugih zemalja, svakodnevni život tinejdžera u Europi. Učenici 2.r. slagali su voćnu salatu, učenici 4.c i 3. d razreda likovnim su radovima predstavili prijateljstvo, zajedništvo, slobodu i mir.

https://youtu.be/-UTl7Xc4dr8;
https://youtu.be/kf_6aibyiFo;
https://youtu.be/rY7Zrs9CsNk: Erasmus dani 2020. godine