Maštoviti “Festival jeseni” u I. osnovnoj školi Čakovec

U petak 13. listopada 2023. godine, u dvorištu  I. osnovne škole Čakovec, učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama organizirali „Festival jeseni” na kojem se jesen mogla doživjeti svim osjetilima.

Učenici ističu da su im u pripremi i pečenju klipića, mafina, palačinki, pita, vafli, kroasana, buhtli, štapića, kiflica, mini pizza i drugih delicija pomogle mame, bake i pokoji tata.

Uz pekarske proizvode, džemove, jabuke, mandarine i domaće sokove od jabuke, bazge i maline organizatori su se pobrinuli i za dekoraciju. Ukrasili su stolove klipovima kukuruza, orasima, kestenima, lješnjacima, žirevima, a posebnu notu dale su ukrasne tikvice raznih boja, veličina i oblika.

U pratnji svojih učitelja festival su posjetili i učenici predmetne nastave te su svi zajedno uživali u ugodnoj jesenskoj atmosferi gdje su mirisi i okusi mamili nepca posjetitelja na zalogaj više.

Svojim veselim raspoloženjem, pristojnim ponašanjem, prijateljskom komunikacijom i suradnjom mali i veliki odali su zahvalnost jeseni za plodove zemlje.

Vidno raspoloženi učenici vraćali su se svojim domovima, a u njihovim su glavama memorirane neke nove jesenje slike koje će očarani prepričavati.