Književnom večeri obilježen Mjesec hrvatske knjige

U srijedu, 15. studenoga, u I. osnovnoj školi Čakovec književnom je večeri obilježen završetak Mjeseca hrvatske knjige. Ljubav prema pisanoj riječi okupila je brojne učenike i učitelje. Idejna je začetnica ovakvih književnih susreta profesorica Julijana Levak, a običaj održavanja njeguje se u školi od 2016. godine. 

Gošća večeri bila je Nika Hren, maturantica čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog, darovita ljubiteljica poezije kojoj je prošle godine objavljena prva pjesnička zbirka „Pjesme jednog ždrala“. Toplinom, pristupačnošću i ohrabrujućim riječima potaknula je osnovnoškolce na mnoga pitanja, a zasigurno i na prve spisateljske korake. Dolaskom na književnu večer prisutne je obradovala i pripovjedačica Petra Balić koja svojom pripovijedalačkom spontanošću svake godine osvaja učenička srca. 

U program su se uključili i učenici škole. Mia Nedeljko, učenica 5. razreda, izvela je monolog Bakica prema knjizi Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao kojim je sudjelovala na prošlogodišnjoj županijskoj Smotri Lidrano, a Angela Kitanović, učenica 7. razreda, ugodno je i opušteno ozračje upotpunila izvedbom na flauti. 

Uz čaj i kekse uslijedila je razmjena dojmova, a učenici, nadahnuti novim književnim spoznajama, s nestrpljenjem iščekuju sljedeće ovakvo druženje. Do tada će u učeničkim redovima zasigurno biti onih koji su se potaknuti ovim susretom odvažili svoje misli iskazati pisanom riječi.