SVJETSKI DAN TABLICE MNOŽENJA

Mnogi kažu da je poznavanje tablice množenja vještina poput vožnje biciklom. Kada se jednom nauči, nikad se ne zaboravlja. U našoj školi oni mali, ali i veliki, rado uvježbavaju tu vještinu, osobito ako im je predstavljena na zanimljiv način. S ciljem njezine popularizacije nastala je i potreba za obilježavanjem Svjetskog dana tablice množenja (WMTD) koji se ove godine održavao 17. studenoga 2023. u više od 7400 škola diljem svijeta.

Naše vrijedne učiteljice i ove su godine pripremile mnogo listića sa zadacima, značkice i diplome za najmlađe, ali i one malo starije sudionike.

Učenike nižih razreda dočekale su različite aktivnosti u kojima su igrom razvijali svoja znanja, međusobno se natjecali i pokazali tko je pravi poznavatelj vještine koju koriste sve generacije. Za nagradu su dobili prigodne značkice, a oni koji su bez greške množili, i diplomu s nazivom „Stručnjak u tablici množenja“.

Učenici viših razreda utvrđivali su tablicu množenja i povezivali postojeća znanja s drugim područjima matematike raznim kreativnim zadacima – rješavanjem jednadžbi, sudoku zadataka, zadatka sa šibicama i sl. 

Vjerujemo da su se svi dobro zaboravili i da s nestrpljenjem čekaju nove izazove i aktivnosti koje ih očekuju iduće godine.